Sedan 2015 har bildningsförbundet tillsammans med kommunerna (framförallt Falkenberg, tjing Karin Rydén!), producerat små musikteaterföreställningar anpassade till äldreomsorgens förutsättningar. Det har visat sig att dessa program blivit enormt uppskattade och bokats många hundra gånger. De ger det där lilla extra i form av berättelser, kostym, rekvisita, bildvisning, dans och musik. Alltså små men kompletta musikalföreställningar!

Samtliga program bokas via bildningsförbundet: bokningar@hbf.se, 035 – 17 77 73.

2015: “Får vi lov”; en berättelse om en kväll på en halländsk dansbana innan bilismens genombrott. Dans av högsta klass, musik, sång, kärlek och naturligtvis ett slagsmål om flickan som båda vill ha.

2016: “Radiominnen”: om den tid när hela svenska folket lyssnade på radio. De ikoniska programledarena och klipp ur program som Barnens brevlåda, Frukostklubben, Sveriges bilradio. Och i centrum står den sommarnatt 1959 när tre miljoner svenskar satt vakna och hörde hur Ingo blev vår förste svenske världsmästare i tungvikt. (OBS, detta program har slutat spelas)

2017: “Strålande tider”: En humoristisk tidsresa från 30-talets skola, via elektricitetens ankomst, kvinnans inträde på arbetsmarknaden och 50-talet med nya yrken och det fantastiska påfundet semester. Och Lill-Babs i sin prickiga bikini!

2018: “Tvenne hjärtan”: En humoristisk musik- och berättarföreställning om kärlek. Publiken får uppleva både brustna hjärtan, förälskelse, frieri och till och med ett äkta kyrkobröllop! Se en trailer här.

2019: “Killen som ramlade ner från himlen”: En föreställning som med humor, musik, dans och skådespeleri skildrar Halland under andra världskriget. Många minns ännu ransoneringskorten, mörkläggningen och mullret av flygplan i natten. Kläder, rekvisita och sånger från epoken kryddar denna verklighetsbaserade berättelse. Följ med när Kerstin från Halmstad möter den amerikanske piloten Pete, en kväll på Tylösand 1944. Romantik och ljuv musik! Och vilka dansnummer! Affischen kan du se här. (Foto: Jens Norén)

 

2019: “TV-kannan”: För 60 år sedan förvandlades livet när TV:n flyttade in i våra vardagsrum. I denna föreställning minns vi den svenska tv-historien med Hylands hörna och andra program som samlade hela svenska folket. Med sånger, skådespeleri, dans och berättande – samt bilder och filmklipp – skildras ögonblicken framför TV:n som vi aldrig glömmer.

Halländsk musikteater för seniorer
Halländsk musikteater för seniorer