Kungamötet på Halmstad Slott år 1619

 i Hallands bildningsförbund

Den 28 juni är det dags för en spännande premiär. På borggården på Halmstad slott visas en storslagen musikteater som skildrar kungamötet 1619.

På Stora torg, mitt framför Rådhuset i Halmstad finner vi konstverket Kungamötet av konstnären Edvin Öhrström. Där ser vi den svenske kungen Gustav II Adolf som möter vår danske kong Christian IV. Ja, Halmstad var ju en dansk stad då – och har så varit nästan lika många år som staden varit svensk.

Men nu, 400 år senare, kliver kungarna ut från stenen och med musik, skådespeleri, dramatik, humor och kärlek – återuppväcker vi Halmstads historia. Publiken kommer få möta en både spännande och dramatisk skröna som tar avstamp i vad som verkligen skedde på Halmstad slott för 400 år sedan. Den erfarne danske kungen Christian möter den unge Gustav II Adolf. Mötet är för att befästa freden. Ska kungarna lyckas? Vilken roll spelar kärleken? Gustav som just fått sitt hjärta krossat i politikens maktspel, Christian, som är vanvettigt förälskad i den unga Kirsten Munk.

Under föreställningen möter ni skådespelarna på nära håll då de serverar tidstypisk mat på träbrickor och muggarna fylls upp med alkoholfri dryck eller öl alternativt vin.

Kvällen går i Gästabudets tecken med mat och dryck från Chalenius & Fredins – mat och event. På en tidsenlig träbricka serveras mat som man delar på mellan sig och sina grannar.

Pris: 429 kr för föreställning och mat. (Dryck betalas separat.)

Föreställningarna spelas kl 19.00 under följande dagar:
28 juni – 7 juli med undantag för den 4 juli.

Regissörer: Björn Holmgren, Martin Odd och Maja Danielsson.

Kapellmästare: Axel Croné.

Föreställningen produceras av Hallands bildningsförbund och Halmstad kommun.

Föreställningen varar 2h och 45 minuter inkl paus.

Biljetter
Halmstad Tourist Center (035-12 02 00) och

https://www.ticketmaster.se/search/?keyword=kungam%C3%B6tet

Funktionsvarierade och rullstolsburna bokas på Halmstad Tourist Center 035-12 02 00. Ledsagare betalar för maten.
Gruppbokning bokas på Halmstad Tourist Center 035-12 02 00.
Eventuellt överblivna biljetter säljes i entrén på evenemangsdagen, men då garanteras inte att mat ingår.